Hopp til hovedinnhold

Til Wimp med egen spilleliste

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte musikktjenesten WIMP i dag. Kronprinsen ville lære mer om dagens musikkmarked - og stilte med egen spilleliste.

01.12.2014

Den norsk/svenske bedriften leverer strømmet musikk til en halv million abonnenter - først og fremst i skandinavia. Kronprins Haakon ble mottatt av administrerende direktør Andy Chen og Kristin Eldnes, og fikk en omvisning i Wimps hovedkontor som ligger i Grensen i Oslo. 

Spillelister

Musikkredaksjonen i Wimp viste Kronprinsen hvordan de jobber redaksjonelt med spillelister, og hvilke album som skal få spesielt stor oppmerksomhet.

Og Kronprins Haakon stilte forberedt. Han overrakte Wimp sin egen spilleliste, til publisering blant redaksjonens gjestelister. 

- Jeg måtte ta et valg om hva listen skulle inneholde, og da endte jeg opp med hip-hop-sjangeren denne gangen, sa Kronprinsen, som har plukket ut personlige favoritter til listen.

Lanseres i USA

Svært mange som lytter til musikk i Norge i dag får musikken via strømmetjenester. Denne bransjen økte med 51 prosent, og passerte for første gang sju milliarder kroner i 2013 på verdensbasis.

Gjennom Wimp er Norge med helt i teten innfor dette markedet. Strømmetjenesten lanseres i disse dager i USA, under navnet Tidal Hifi. Ledergruppen mener nøkkelen til suksess i USA vil være lydkvalitet. Selskapet kan strømme musikk uten å komprimere lyden, noe som gir samme lytteopplevelse som å høre på en CD-plate.

Mest spilte norske låt

Mot slutten av besøket samlet Kronprins Haakon og alle de 70 ansatte ved Wimps hovedkontor seg foran scenen for konsert. Det var Admiral P som sto på scenen: Artisten bak årets mest spilte norske låt på Wimp.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook