Hopp til hovedinnhold

Norsk Folkehjelp 75 år

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen deltok i dag på jubileumsmarkeringen av Norsk Folkehjelps 75-årsjubileum i Oslo.

05.12.2014

Det startet under den finsk-russiske vinterkrigen. Norsk fagbevegelse stiftet Folkehjelpen 7. desember 1939 for å komme Finland til unnsetning med mat og klær. I jubileumsåret finnes 100 lokallag over hele Norge, i tillegg til aktiviteter i 38 land.

Jubileumsmarkering

Kronprinsparet ble møtt av blant annet generalsekretær Liv Tørres og ordfører Fabian Stang som ledsaget dem inn i Oslo Kongressenter. Før programmet fra scenen, der Notodden Bluesband sto for de musikalske innslagene, fikk Kronprinsen og Kronprinsessen møte æresmedlem Aud Eliassen på vel 91 år. Hun er den som har lengst fartstid som tillitsvalgt i Norsk Folkehjelp, hele 61 år.

Thoresen overleverte Kronprins Haakon et belte. Det er det første av beltene som etter hvert skal selges il inntekt for Folkehjelpens viktige minearbeid. Beltene har en koordinat/kode som gjør at man kan se «sin» mine sprenge.

Kronprinsen har besøkt Norsk Folkehjelp ute i felt flere ganger – senest i mars 2014, da Kronprinsparet besøkte Vietnam og en fotballbane som er ryddet for eksplosiver av organisasjonen.

Når noen er truet av nød

Norsk Folkehjelp ble opprettet for å jobbe med helsearbeid og tre inn når befolkningen i Norge eller andre land var truet av nød.

I dag har organisasjonen 13 500 medlemmer som bidrar med frivillig arbeid i over 100 lokallag over hele Norge, blant annet gjennom redningstjeneste, leteaksjoner, asylmottak og integreringsarbeid. Men Norsk Folkehjelp er også sterkt engasjert i utlandet, med humanitært arbeid og demokratibygging i 38 land.

Og ikke minst, Norsk folkehjelp er en av verdens største humanitære organisasjoner innen kartlegging og destruksjon av miner og klasevåpen.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook