Hopp til hovedinnhold

Gravferd i Brussel

Hans Majestet Kongen og Prinsesse Astrid, fru Ferner var fredag til stede ved gravferden til Belgias Dronning Fabiola. Seremonien fant sted i Saint Michael og St. Gudula-katedralen i Brussel.

12.12.2014

Dronning Fabiola ble 86 år gammel og døde fredag kveld på slottet Stuyvenberg der hun bodde. Båren var drapert i det belgiske flagget og plassert foran i kirkekoret. Utenfor kirken ventet mer enn tusen mennesker for å vise Belgias femte Dronning den siste ære.

Den avdøde Dronningen hadde selv lagt regien for sin gravferd, og omhyggelig valgt ut tekster og musikk. Hun var opptatt av at seremonien skulle være lys og vakker – ikke mørk og dyster. På lik linje med gravferden til hennes mann, Kong Baudouin som gikk bort i 1993.

Kong Baudouin og Dronning Fabiola hadde ikke barn, men var sterkt knyttet til sine nevøer og nieser, og deres barn. Under gravferden i Saint Michael og St Gudula-katedralen leste blant annet belgiernes arveprinsesse Elisabeth bibelord.

Nær familie

Både Kong Baudouin og hans bror Kong Albert er fettere til Kong Harald og Prinsesse Astrid. De belgiske Kongenes mor, svenskfødte Dronning Astrid var søster til var Kronprinsesse Märtha.

Fremst i kirken under seremonien satt det belgiske Kongeparet, deres barn,  tidligere Kong Albert og Dronning Paola og resten av den belgiske Kongefamilien. En rekke Kongelige var tilstede under gravferden – blant annet Sveriges Kong Carl XVI Gustaf og Dronning Silvia og Spanias tidligere Kong Juan Carlos. Dronning Fabiola var født og oppvokst i Spania, og arbeidet som sykepleierske da hun traff og giftet seg med Kong Baudouin i 1960.

Kongelige gravsted

Etter seremonien ble båren ført ut av kirken og bragt til den Kongelige krypten i Vår Frues kirke i Laeken – der Dronning fabiola ble stedt til hvile ved siden av sin ektemann, Kong Baudouin.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook