Hopp til hovedinnhold

Bedriftsbesøk i Grenland

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte bedrifter i Grenland i dag. Turen startet hos tradisjonsrike ABB i Skien og avsluttet på industrihistorisk grunn på Klosterøya.

15.12.2014

Besøket startet hos ABB i Skien. Direktør Ken Isaksen ga Kronprinsen en orientering om ABBs virksomhet, før fabrikksjef Geir J. Hafredal viste Kronprins Haakon omkring i produksjonslokalene.

ABB er en virksomhet med røtter helt tilbake til 1880-tallet. I dag er ABB Norge en del av den internasjonale ABB-gruppen, med virksomhet i omlag 100 land. De senere årene har ABB omstilt produksjonen til økt satsning på alternativ, fornybar energi med avanserte produkter og teknologi innen kraft og automasjon. Hvert år satses store ressurser på forskning og utvikling, der det overordnede målet er energieffektivitet: En mer stabil strømforsyning og bedre utnyttelse av eksisterende energi.

Kronprins Haakon signerte gjesteboken før avreise – den samme som ble signert av daværende Kronprins Olav i 1953.

Klosterøya næringspark

I 2006 ble papirfabrikken UNION lagt ned etter over 100 års drift. Hele 380 arbeidsplasser gikk tapt den gangen – men i dag arbeider det enda flere på det gamle fabrikkområdet. Over femti nye virksomheter har etablert seg i det som nå er Klosterøya næringspark. Mange av de nye bedriftene arbeider innenfor IKT, men mange andre virksomhetsområder er også godt representert. Her finnes rådgivningstjenester, opplæring, bioteknologi, kunst og kultur – og produksjonsbedrifter, for å nevne noen.

Kronprins Haakon fikk en orientering om Klosterøyas historie og utvikling da han ankom i formiddag. Det ble også anledning til besøk hos tre av bedriftene som har etablert seg her - Bergfald Miljørådgivere (Norges eldste rene miljørådgivningsbedrift), Aplia (som utvikler webapplikasjoner og publiseringsløsninger) og 24SevenOffice, som jobber med programvare for økonomi og regnskap, prosjektstyring med mer.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook