Hopp til hovedinnhold

Besøkte Bredtvet menighet

Hennes Majestet Dronningen besøkte Bredtvet kirke i Oslo i dag. Kvinner med bakgrunn fra ulike land og kulturer kommer sammen i denne katolske menigheten.

19.12.2014

Den katolske kirken i Norge er landets største trossamfunn etter statskirken, med 150 000 registrerte medlemmer. Det er særlig arbeidsinnvandringen som bidrar til vekst i de katolske menighetene. St. Johannes menighet på Bredtvet ble grunnlagt i 2013. Det er den første nye, katolske menigheten i Norge på 123 år.

Biskop Bernt Eidsvik tok i mot Dronningen da hun ankom Bredtvet, sammen med pater Nguyen Thanh Phu og søster Anne-Lise fra Lunden kloster. Dronning Sonja hadde med en julekurv til menigheten, som hun overrakte pater Phu.

125 nasjonaliteter

Menigheten på Bredtvet er i sannhet et in­ter­na­sjo­nalt fel­les­skap. De feirer messe på blant annet polsk, en­gelsk, fransk og viet­na­me­sisk, og hele 125 ulike nasjonaliteter er representert blant me­nig­he­tens 7500 med­lem­mer.

Ved bordet i menighetshuset ventet kvinner med bakgrunn fra ulike nasjoner. De kom fra Vietnam og Polen, Hong Kong og Nigeria, Filippinene og Sri Lanka.  Til kaffe og julebakst fortalte de Dronningen om sin bakgrunn og sine liv i Norge.

Etter samtalen, fikk Dronning Sonja se den store julekrybben og lystenning der.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook