Hopp til hovedinnhold

NHOs årskonferanse 2015

I dag er Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen til stede på NHOs årskonferanse i Operaen. Under overskriften #7millioner diskuteres utfordringer med økende befolkning og store byer.

08.01.2015

Premisset for mye av diskusjonen i operahuset i dag, er befolkningsvekst og fortetting: Når dagens 15-åringer fyller 40, kan befolkningen nærme seg 7 millioner. I tillegg til at vi blir flere, bor stadig flere i byregioner, skriver NHO. Så hvordan møter vi utfordringene dette fører med seg?

Framtiden må bygges i dag

Deler av svaret handler om infrastruktur - transport, boliger, næringsbygg, byrom. Og det handler om arbeidsmarked og tilgang på kompetanse. Alt dette tar tid å bygge. Derfor starter arbeidet med framtiden i dag, sa NHOs president Tore Ulstein i sitt innlegg i dag. Han var første taler, etter en opptakt fra Harald Eia.

Også statsminister Erna Solberg og Fredrik Reinfeldt, leder av Nya moderatana, har stått på talerstolen i dag.

Publikum ble også presentert for eksempler på god og bærekraftig byutvikling fra inn- og utland, og for konkrete forslag om tiltak.

 

Hvert år deltar omlag 1300 bedriftsledere, ledere i offentlig sektor, toppolitikere, akademikere og andre eksperter på Årskonferansen.

I kveld vil både Kronprinsen og Kronprinsessen være til stede ved NHOs årsmiddag i Oslo Rådhus.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook