Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet i Davos

Denne uken blir de årlige møtene til Verdens økonomiske forum arrangert i den sveitsiske alpebyen Davos. DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen er til stede for å følge opp sitt arbeid med unge ledere.

22.01.2015

Flere av Kronprinsparets engasjementer springer ut av Verdens økonomiske forum. Kronprins Haakon sitter i styret i organisasjonens nettverk av Young Global Leaders (YGL). Han var selv medlem fra etableringen i 2005 og frem til høsten 2010.

Styremedlem og mentor

Det var i et møte i YGL-regi at Kronprinsen møtte den finske filosofiprofessoren Pekka Himanen og John Hope Bryant, grunnleggeren av den amerikanske organisasjonen Operation Hope. I 2006 etablerte de tre organisasjonen Global Dignity som i dag er aktive i over 50 land verden over.

I 2012 etablerte Verdens økonomiske forum et nytt nettverk for ledere mellom 20 og 30 år, kalt Global Shapers. Kronprinsesse Mette-Marit sitter i styret og er mentor for en gruppe på 13 unge ledere i Oslo.

Halvparten av verdens befolkning er under 25 år. Det er derfor viktig at de unges stemme blir hørt.

Miljø, samfunnssikkerhet og sysselsetting

Kronprinsparet vil delta på ulike arrangementer og møter i Davos for å oppdatere seg på en rekke dagsaktuelle temaer.

Møtene i Davos samler 2500 fremtredende politikere, næringslivsledere, akademikere og organisasjonsledere for å diskutere de største utfordringene verden står overfor. Verdens økonomiske forum har sitt hovedkontor i Genève i Sveits, og organisasjonens administrerende direktør er Norges tidligere utenriksminister Espen Barth-Eide.

Under tittelen «The New Global Context» skal deltakerne møtes for å debattere aktuelle saker og globale utfordringer som klimaendringer, matsikkerhet, likestilling, konflikt, fremtidens internett og økonomisk utvikling.

Deltakere fra over 140 land, og rundt 40 stats- og regjeringssjefer er med. Statsminister Erna Solberg og utenriksminister Børge Brende deltar fra regjeringen.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook