Hopp til hovedinnhold

Unge journalister hos Kongen

Hans Majestet Kongen svarte ja da to unge journalister ønsket å intervjue Kong Harald til Aftenpostens ungdomsutgave. De ville snakke med Kongen om hans engasjement for barn og unge.

28.01.2015

Dagens utgave av Aftenposten er i sin helhet en ungdomsavis. Sakene er stort sett skrevet av Aftenpostens «vanlige» journalister, men bak det hele står ti ungdommer som har hatt ideene til saker og utformingen av dem. De har også vært til stede under møter og intervjuer og på plass i redaksjonen fram mot deadline.

Barna er fremtiden vår

Sist fredag kom derfor Maria Skage El-Yousef (17) og Gjermund Clausen-Bekkelien (16) sammen med journalist Amalie Lereng til Det kongelige slott, der de kunne ta plass rundt møtebordet på Kong Haralds kontor.

Her intervjuet de Kongen om barn og ungdom, og hvorfor akkurat dette er så viktig for Kongen.

Barna er framtiden vår – det er viktig at de får være med å forme den, og vokse opp under gode og trygge forhold. Men Kongen uttrykte bekymring for det store prestasjonspresset mange unge er utsatt for i dag. Alle er gode nok som de er, mente Kongen, og alle har noe å bidra med. Men han understrekte også hvor viktig det er å stå på for å oppnå det man ønsker.

Ti år med Si ;D

Med ungdomsavisen markerer Aftenposten at Si ;D er ti år – samtidig som de håper å engasjere unge lesere. Det er også læring i dette, for ungdommene som deltar, men også for Aftenposten som på denne måten høster ideer og erfaring fra unge øynes blikk på deres eget produkt.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook