Hopp til hovedinnhold

Ønsker et drømmeløft

Innovasjon Norge ønsker et drømmeløft for norsk innovasjon: Et løft for ideer og nytenkning fram mot en bærekraftig fremtid. H.K.H. Kronprins Haakon var til stede da Drømmeløftet ble debattert i dag.

28.01.2015

Norge står overfor flere store utfordringer. Store globale utfordringer på områder som klima, helse og energi krever et mer bærekraftig samfunn. Samtidig må Norge omstille seg fra et sterkt petroleumsbasert næringsliv til andre og mer bærekraftige aktiviteter. Dette medfører et sterkt behov for mer kunnskap, kreativitet og innovasjon, skriver Innovasjon Norge på sine hjemmesider som bakgrunn for arrangementet.

«Drømmeløftet»

Kronprins Haakon ble tatt i mot av administrerende direktør Anita Krohn Traaseth da han ankom Innovasjon Norges lokaler i ettermiddag. Innovasjon Norge (IN) ønsker et drømmeløft for norsk innovasjon, et løft som setter landet bedre i stand til å møte fremtiden, og stiller seg en rekke spørsmål:

  • Hva er Norges tre viktigste konkurransefortrinn?
  • Har Norge en innovasjonspolitikk?
  • Gjenspeiles konkurransefortrinnene i innovasjonspolitikken?
  • Er vi stand til å snu oss raskt nok?
  • Hvordan skal vi få fram de store ideene?
  • Hvordan kan vi hjelpe dem som virkelig våger å satse 100 prosent på nye løsninger?
  • Hvordan skal vi få til å utvikle tjenester og produkter som verden trenger og vil betale for?

Debatten

Til å debattere dette ledet Krohn Traaseth et panel bestående av Kristin Clemet, leder i tankesmien Civita, Marte Gerhardsen, leder i tenketanken Agenda og Hermund Haaland fra Skaperkraft. Det var også åpent for spørsmål og kommentarer fra salen.

Innovasjon Norge

Innovasjon Norge er et statlig norsk særlovselskap stiftet 19. desember 2003 med formål å bidra til å utvikle distriktene, øke innovasjon i næringslivet over hele landet og profilere norsk næringsliv og Norge som reisemål.

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook