Hopp til hovedinnhold

Kronprinsessen besøkte Batteriet

H.K.H. Kronprinsessen besøkte Batteriet i formiddag - et ressurssenter som hjelper mennesker å få kontroll over sitt eget liv - og dermed muligheten til å endre sine livsbetingelser.

03.02.2015

Batteriet er et ressurssenter for egenorganisering, selvhjelp og påvirkningsarbeid. Som en del av Kirkens bymisjon er Batteriet finansiert av Arbeids- og velferdsdirektoratet. Da Kronprinsesse Mette Marit ankom avdelingen i Oslo tirsdag 3. februar ble hun mottatt av virksomhetsleder Kai Rune Myhrer, som gav en orientering om Batteriets virksomhet.

Drømmer og håp

Ressurssenteret arbeider for at grupper skal bli slagkraftige over tid, og ønsker å være et sted hvor lengselen, drømmen og håpet får næring. Batteriet er til stede i Oslo, Bergen, Trondheim, Bodø og Kristiansand, og det er ikke nødvendig å melde sin ankomst.

Kronprinsesse Mette-Marit spiste lunsj med deltakere og ansatte ved Batteriet, og ble introdusert for arbeidet som gjøres i Fredensborgveien – som er ressurssenterets tilholdssted i Oslo.

Hverdagens utfordringer

Etter lunsj fikk Kronprinsessen en presentasjon av menneskene som benytter Batteriet. Sammen diskuterte de hverdagen sin, og hvilke endringer de håpet å få til.

Ressurssenteret jobber for at mennesker, enkeltvis eller i fellesskap, skal redusere sin avmakt og få større kontroll over eget liv - og dermed muligheten til å endre sine livsbetingelser. På Batteriet tar de utgangspunkt i ideene, prosjektene og problemene folk har, og støtter dem i å finne løsninger i fellesskap med andre.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook