Hopp til hovedinnhold

Landet i Antarktis

I går kveld landet Hans Majestet Kongen ved den norske forskningsstasjonen Troll. Dronning Maud Land viste seg fra sin beste side da han ankom - som den første monark noen sinne.

11.02.2015

Kong Harald ble tatt i mot av stasjonssjef Marit Øvstedal og ekspedisjonsleder Mats-Ola Finn fra Norsk Polarinstitutt da Herculesflyet landet på Troll Airfield.

Flystripa har gjort forskningsstasjonen langt mer tilgjengelig, på samme måte som helårsdriften Kongen er i Antarktis for å markere gjør at forskerne kan tilbringe lengre tid i området og få flere forskningsdager ut av hver ekspedisjon. Troll ble opprinnelig etablert som sommerstasjon i 1989-90, men besluttet oppgradert til helårsdrift i 2004 - 2005. Åpningen av helårsstasjonen var det Hennes Majestet Dronningen som sto for.

Fra Troll Airfield gikk reisen i beltevogn videre inn til forskingsstasjonen.

På programmet

Kong Harald skal være på Troll fram til torsdag kveld. i løpet av disse to dagene, skal Kongen få innføringer i livet ved stasjonen, forskningsarbeidet som utføres og samtale med dem som arbeider her. Det blir også anledning til utflukter på isen.

I kveld feires stasjonens 10-årsjubileum med festmiddag.

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft og justisminister Anders Anundsen ledsager Kong Harald under besøket.

 

 

Kong Harald besøker Dronning Maud land i anledning 10-årsjubileet for den norske forskningsstasjonen Troll. Foto: Scanpix.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook