Hopp til hovedinnhold

Utruleg avslutning på ski-VM

Kronprinsfamilien var til stades under den avsluttande helga i Falun. Dei fekk vere med på ei heilt fantastisk norsk VM-helg.

02.03.2015

Dei Høgvørde Kongelege Kronprinsen Kronprinsen, Kronprinsessa og Prinsesse Ingrid Alexandra og Prins Sverre Magnus reiste til Falun fredag for å vere til stades under dei siste øvingane i verdmeisterskapen. Dei norske utøvarane hadde alt gjort ein kjempeinnsats, og denne helga skulle komme til å bli eineståande.

Fredag kunne Kronprinsparet gratulere det norske herrelandslaget med gull på stafett over 10 kilometer, og Kronprinsparet tok òg turen til utøvarhotellet, der dei helsa på mange av dei norske deltakarane før sigersseremonien seinare på kvelden.

Medaljerik laurdag

Laurdag var kombinert hopprenn første post på programmet, før overgang til skiarenaen, der damene skulle gå 30-kilometer med fellesstart. Det vart dobbelt norsk, med ein klar siger til Therese Johaug framfor Marit Bjørgen og Sveriges Charlotte Kalla.

Det vart høve til eit besøk i den norske smøretraileren, før det var klart for andre del av kombinertkonkurransen – langrennet. Der sikra Magnus Moan og Håvard Klemetsen bronse for Noreg bak Frankrike og Tyskland i den ganske nye kombinertdisiplinen lagsprint.

Siste øving laurdag var laghopp. Bardal, Jacobsen, Fannemel og Velta overtydde i den store bakken og tok gull med god margin framfor Austerrike og Polen.

Avslutta med femmila

Tradisjonen tru var det femmila som skulle avslutte meisterskapen. Også her vart det norsk gull, da Petter Northug gjekk inn til spurtsiger framfor Lukas Bauer og Johan Olsson.


Til saman fekk Noreg heile 20 medaljar i denne verdsmeisterskapen, av dei elleve gull, fire sølv og fem bronse. Ein fantastisk innsats.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook