Hopp til hovedinnhold

Kronprinspar på Pøbelseminar

Hvordan er det å være ung i Norge? Det var temaet da Kronprinsparet snakket med unge på Pøbelseminar i Stavanger i dag.

03.03.2015

Pøbelprosjektets årlige konferanse og messe for sosiale entreprenører ble avsluttet i Stavanger i dag. Målet er å inspirere, engasjere og informere, og flere enn 20 sosiale entreprenører har meldt seg på til messen.

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen deltok på Pøbelseminaret på konferansens andre dag. I går kveld ble gründer og daglig leder av det populære Trivselsprogrammet, Kjartan Eide, kåret til Årets Pøbel.

Årets Pøbel

Gjennom Trivselsprogrammet legger mobbefrie trivselsledere fra 4.-10. trinn til rette for økt
aktivitet i storefriminuttene. En opptelling høsten 2014 viste at 1000 skoler i Norden benytter Trivselsprogrammet. I Norge er det representert i alle landets fylker og omtrent 200 kommuner.

- Det var veldig hyggelig å bli nominert blant denne flotte gjengen som gjør så mye bra for ungdom i Norge, men at jeg skulle gå av med prisen var helt uventet, sa Kjartan Eide etter tildelingen.  Samtidig skal den selvsagt deles med min co-gründer, Tommy Bottenvik, og alle de dyktige, engasjerte medarbeiderne i Trivselsleder. Prisen deler jeg også gladelig med de 50.000 Trivselsledere blant skolebarn og - ungdom som gjør skolehverdagen aktiv og inkluderende for sine medelever.

Ole Robert Reitan, Knut Storberget, Tore Christiansen, Karin Andersen, Kersti Grindalen og Ingve «Goggen» Gotchalsken er tidlegare vinnarar av Pøbelprisen.

Samarbeid med Kronprinsparets Fond

Pøbelprosjektet et av fire prosjekter Kronprinsparets fond samarbeider med for å gi unge nye arenaer til å lykkes på. Pøbelprosjektet har som mål å få unge, som av ulike årsaker står utenfor det etablerte skolesystemet og arbeidslivet, ut i jobb eller videre utdanning.

Våren 2014 gjennomførte DNV GL (tidligere Det Norske Veritas) en analyse av samfunnsnytten for ungdomsprosjektene i Kronprinsparets Fond. Analysen viste en besparelse for samfunnet på 2,7 milliarder kroner.

Kronprinsen ledet samtale

Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit ble ønsket velkommen av 80 elever fra Kampen barneskole, og dagen startet med foredrag ved Trivselslederne om "trivsel, aktivitet og inkludering i skolen".

Kronprinsen ledet deretter en samtale med ungdom fra de fire prosjektene tilknyttet Fondet: Trivselsleder (aktivitet og inkludering), Arbeidsinstituttet i Buskerud (gjennomføring av vgs), Pøbelprosjektet (ungdom tilbake til skole og i arbeid) og VIBRO (samfunnsengasjert ungdom som jobber for og med ungdom).

Tema for samtalen var: Hvordan opplever de å være unge i dag, hvordan er det å vokse opp i Norge? Hvilke mål og drømmer har de?

Initiativtakeren

Initiativtaker og primus motor Eddi Eidsvåg har utviklet Pøbelprosjektet gjennom 18 år. Under Pøbelseminaret holdt foredraget "Da det flyvende teppet ble sannhet". Etter lunsj fikk alle en omvisning i messehallen hvor 20 sosiale entreprenører hadde stand.

Avsluttende evaluering og kverulering

Andre som deltok på Pøbelseminaret denne dagen var arbeids- og sosialminister Robert Eriksson, sammen med foredragsholdere som Johan H. Andresen, Katinka Greve Leiner, Tore Christiansen, Kjartan Eide og Per Fugelli.

Katinka Greve Leiner fra Ferd SE holdt foredrag om sosiale entreprenører og innovasjon, og Per Fuggeli snakket om "Det gode møtet. Afrikanske inspirasjoner", før det var tid for avluttende  "evaluering og kverulering".

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook