Hopp til hovedinnhold

Feiret Barnehagedagen

H.K.H. Kronprinsessen feiret Barnehagedagen i dag, sammen med barn fra Steinrøysa barnehage. De snakket sammen om morsomme ting man kan finne på ute.

10.03.2015

Steinrøysa barnehage hadde tatt turen fra Nittedal til Geitmyra matkultursenter for barn, som ligger på Sagene i Oslo. Sammen med Geitmyras Andreas Viestad, lagde de deilig suppe av hønsekraft og grønnsaker, og den fikk Kronprinsessen smake på.

Vi vil ut!

2015 er Friluftslivets år, og derfor står barnehagenes arbeid med natur og friluftsliv sentralt i markeringen av Barnehagedagen 2015. Barna fra Steinrøysa barnehage hadde laget en plakat som de hadde med til Kronprinsesse Mette-Marit. Her hadde de satt opp sine beste turtips. Man kan for eksempel gå sportur eller følge livet i andedammen året gjennom - eller rett og slett gå på ski eller ake, mente barna.

De hadde mye å fortelle om lek og aktiviteter ute i naturen.

Barnehagedagen

Barnehagedagen ble etablert i 2005, og markeres mars hos barnehager over hele landet. Da åpnes dørene for omverdenen for å synliggjøre barnehagens innhold og kvalitet.

I anledning markeringen av Barnehagedagen 2014 kom barn fra Kapellveien barnehage i audiens hos Kong Harald. Siden det var året for det store Grunnlovsjubileet, hadde barna med sin egen grunnlov til Kongen. En grunnlov som ble rammen for Hans Majestets tale nyttårsaften.

Geitmyra

Geitmyra matkultursenter for barn åpnet i 2011. Det er en ikke-kommersiell stiftelse der barn og unge lærer om bærekraftig mat, matopprinnelse, dyrking, smak og tilberedning.

Dagens arrangement ble gjennomført i samarbeid med Utdanningsforbundet, Foreldreutvalget for barnehager og Fagforbundet.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook