Hopp til hovedinnhold

Besøksvenn med hund

Sammen med familiens hund Muffin, besøkte Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen demente på Solgården Sykehjem i Asker i dag. Besøksvenn med hund er et tilbud i regi av Røde Kors.

20.03.2015

Røde Kors' besøkstjeneste er et tilbud til voksne som ønsker kontakt - for eksempel på grunn av ensomhet, sorg eller helseproblemer. Den viktigste oppgaven for en besøksvenn er å være der for den som trenger selskap eller trøst, men de kan også hjelpe til ved å gå ærend eller følge til legen eller butikken.

Besøksvenn med hund

Prosjektet "Besøksvenn med hund" er en utvidelse av dette tilbudet. I dag møtte Kronprinsesse Mette-Marit og Muffin besøksvennen Liv Askildt og hennes hund Asterix. Sammen besøkte de tre beboere på Solgårdens avdeling for demente.

Det er godt dokumentert at kontakt med dyr har positive helseeffekter. I tillegg til kos og glede i øyeblikket, er det også målt redusert stress og andre gode effekter.

Muffin debuterte

Kronprinsfamiliens hund Muffin Kråkebolle - en 1,5 år gammel labradoodle - debuterte som besøkshund i dag. Han var med da Kronprinsesse Mette-Marit snakket nærmere med en av beboerne på sykehjemmet, Synnøve Brooks, på en av Røde Kors sine røde samtalebenker.

Røde Kors rekrutterer frivillige som er interessert i å ta med hunden sin og besøke beboere på institusjon eller brukere som bor hjemme. Disse besøksvennene får spesiell opplæring for besøkshunder.

Fast beskytter

Kronprinsessen har vært beskytter for Røde kors siden 2005. Organisasjonens arbeid sammenfatter mye av det Kronprinsessen arbeider med på andre arenaer: Inkludering, helse, arbeid for barn og unge og frivillighet.

150-årsjubileum

Norges Røde Kors er en del av verdens største humanitære nettverk, og ble grunnlagt i 1865 som «Foreningen for Pleje av syke og saarede i Feldt og for Understøtelse av Saarede og Faldnes Efterladte». Med sine 150 år er foreningen en av verdens eldste nasjonale Røde Kors-foreninger.

Norges Røde Kors har om lag 133 000 medlemmer fordelt på et bredt spekter av ulike aktiviteter.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook