Hopp til hovedinnhold

- Alle er ressurssterke

I kveld deltok H.K.H. Kronprinsessen ved lanseringen av dokumentarserien 'Nye forbilder, sesong 2'. - Jeg mener at mennesker, og ungdom spesielt, er vår viktigste ressurs, sa Kronprinsessen.

21.03.2015

- Dere som sitter i salen her skal skape framtidens Norge. Vi trenger hver og en av dere. Vær trygg på at dere er gode nok som dere er. Alle er ressurssterke – hver på sin måte.

Både Kronprinsessen og H.K.H. Kronprins Haakon var til stede på Parkteateret i Oslo i kveld, der lanseringen av Nye forbilder fant sted. VIBRO står bak serien om suksessfulle ungdommer med flerkulturell bakgrunn. Det er bare ett år siden Kronprinsesse Mette-Marit var til stede under lanseringen av den første sesongen. Dokumentarene presenterer vellykkede rollemodeller med flerkulturell bakgrunn. 

I kveld ble episoden om Sundeep Singh vist på Parkteateret, og det var Kronprinsessen som introduserte filmen om Singh:

- Han er valgt ut som rollemodell av VIBRO fordi han representerer viljen til å stå på for å nå dit man vil. Han har gjennom sin beundringsverdige evne til å jobbe hardt demonstrert at man ikke skal la seg definere av motgangen man møter. Hans arbeid og pågangsmot bør være til stor inspirasjon for alle, uavhengig av bakgrunn, alder og historie.

Etterpå ledet Ousman Sowe en debatt om presset ungdom lever under i dag.

VI BRyr Oss

Det er ungdomsorganisasjonen VIBRO som står bak arrangementet. Gjennom dokumentarene  ønsker de å vise fram vellykket ungdom som gode forbilder og rollemodeller for andre. Visjonen er at "alle ungdommer skal være samfunnsengasjerte, ha tro på seg selv, og innse sitt eget potensial». 

Nå planlegger VIBRO festival, magasin og kunstutstilling, og utviklingen av verktøy til skoler for bruk av filmene.

VIBRO støttes av Kronprinsparets Fond.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook