Hopp til hovedinnhold

Kongen åpnet seilsportsenter

Kongelig Norsk Seilforening har bygget nytt seilsportsenter på Bygdøy. Hans Majestet Kong Harald sto for åpningen av senteret i dag.

21.04.2015

Kong Harald ankom Bygdøy Sjøbad i et offisielt ærend denne tirsdagen. Her kunne styreleder og generalsekretær i Kongelig Norsk Seilforening vise Kongen inn i det nye seilsportanlegget på Bygdøy.

KNS har i flere år arbeidet med å få bygget et nytt seilsenter til erstatning for det eksisterende anlegget, Ulabrand, på Bygdøys vestside. Nå får foreningen 4 mål med nytt bryggeanlegg samt et nytt klubbhus med garderobefasiliteter og kurslokaler til rådighet.

Åpning med pølse og kaker

Med omtrent 4 000 medlemmer, er KNS Norges største seilforening og en aktiv regattaarrangør. Tirsdag ettermiddag var alle invitert, og de frammøtte markerte begivenheten med både pølser og kake.

Styreleder Jørgen Stang Heffermehl holdt åpningstalen, før lederen av byggekomiteen, Nils Klippenberg, fortalte om arbeidet med det nye bygget.

KLokken 18.00 gikk flagget til topps på brygga, og Hans Majestet foretok den offisielle åpningen av seilsportsenteret. Kong Harald delte også ut premiene til vinnerne av "Åpningsregattaen".

Kongelig seilforening

Norges Konger har lange tradisjoner i KNS. Foreningen ble stiftet i 1883, og i 1885 tiltrådde Kong Oscar II som foreningens Høye Beskytter. Deretter Kong Haakon VII i 1906 og Kong Olav V i 1957.

Daværende Kronprins Harald ble valgt inn i styret i 1962, og i 1970 etableres Norges Seilforbund med Kronprins Harald som den første formann.

I 1991 ble Kong Harald utnevnt til foreningens æresformann.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook