Hopp til hovedinnhold

Hopp for hjertet

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon åpnet Nasjonalforeningens hoppetaukonkurranse i dag. Over halvparten av landets barneskoler deltar.

28.04.2015

Mer enn 114 000 skolebarn på 4. - 7. trinn er påmeldt i konkurransen, som ønsker å vise at fysisk aktivitet er både sunt og morsomt. Dette er 10. året konkurransen blir arrangert, og mange lærere har meldt om gode erfaringer med å ta hoppingen inn i de vanlige skolefagene. Hopping og pugging går godt i hop - gloser, gangetabell og byer i Belgia repeteres til taktfaste hopp.

Alle klassene får tilsendt hvert sitt slengtau, men kan også bruke individuelle hoppetau under konkurransen. Det gis poeng for hvert minutt med hopping.

Kronprinsen åpnet konkurransen

Den offisielle starten på konkurransen gikk av stabelen i Spikersuppa i Oslo i formiddag, så Kronprinsen spaserte fra Slottet og ned. Og hva var vel en mer naturlig åpning enn å ta tak i den ene enden av slengtauet og svinge det hele i gang.

Konkurransen varer fram til 12. mai, og vinnerklassen får 10 000 kroner til klassekassen. I tillegg trekkes det premier med aktivitetsutstyr.

Aktivitet - en hjertesak

Fysisk aktivitet kan forebygge hjerte- og karsykdommer. Den som er fysisk aktiv har 50 prosent lavere risiko for å utvikle hjerte- og karsykdommer enn en som ikke er i aktivitet. Det er ikke så mye som skal til for å forebygge: 30 minutter hver dag - helst så man blir litt andpusten - er anbefalt minimum for voksne.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook