Hopp til hovedinnhold

Miscellaneous Notes on Nordic Birds

I kveld åpner Hennes Majestet Dronning Sonja utstillingen "Miscellaneous Notes on Nordic Birds". Den danske grafikeren Svend-Allan Sørensen er sesongens kunster på Galleri Dronning Joséphine.

13.05.2015

Galleri Dronning Joséphine ligger på lystslottet Oscarshall på Bygdøy utenfor Oslo sentrum. Hver sommer er det en utstilling av grafisk kunst her, i samarbeid med Dronning Sonjas kunstnerstipend, the Queen Sonja Print Award (QSPA). Den danske grafikeren Svend-Allan Sørensen vant stiftelsens pris i 2014.

I kveld vil både Dronning Sonja og Svend-Allan Sørensen være til stede ved åpningen – og i ettermiddag møtte de media til pressevisning i galleriet.

En folkelig modernist

QSPA beskriver kunstneren slik:

"Svend-Allan Sørensen, har blitt kalt en "folkelig modernist". Som grafiker arbeider han i en tydelig tradisjon med naturen, og da spesielt med fugler, som motiv. Samtidig tilfører han tradisjonen nye personlige trekk, i så vel teknikk som i innhold. Å gi assosiasjoner til naturen og fugler er like viktig som å avbilde dem. Hans verker omfatter ord som graverte bilder, ord som blir både humoristiske og livsfilosofiske utsagn.

Svend-Allan Sørensen ble født i 1975 og utdannet ved kunstakademiet i Odense. Han er representert ved Statens Kunstfond, Museum Jorn i Silkeborg, ARoS Aarhus Kunstmuseum og flere andre danske samlinger. Han lever og arbeider i Odense."

Sommersesong på Oscarshall

Oscarshall sto ferdig i 1852, bygget på oppdrag av Kong Oscar I, og oppkalt etter ham. Men det var ikke bare kongen som var engasjert i byggingen – også dronningen, Joséphine, var sterkt involvert i prosjektet. Galleri Dronning Joséphine er oppkalt etter henne.

Mange norske kunstnere og håndverkere fikk oppdrag med utsmykking og innredning av Oscarshall – navn som Joachim Frich, Adolph Tidemand og Hans Gude er blant dem.

Hovedsesongen 2015 varer fra 14. mai til 30. august. Deretter vil det være åpent i helgen fram til 13. september. Utstillingene i Galleri Dronning Joséphine er en del av publikumstilbudet ved Oscarshall. Billetter til Oscarshall kjøpes på stedet. Besøk til Galleri Dronning Joséphine er gratis.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook