Hopp til hovedinnhold

Feiret forbilder

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten deltok da Top10 feiret sitt ti-årsjubileum i Oslo Rådhus i dag. - Vi trenger noen å se opp til, sa Kronprins Haakon under markeringen.

21.05.2015

- Positive og gode forbilder er viktig for alle. Vi trenger noen å se opp til, og noen som viser oss at drømmene våre kan bli til virkelighet. De internasjonale kvinner og menn vi har møtt i dag, viser at det er mulig. Sa Kronprins Haakon før han delte ut diplomer til årets 10 vinnere og Årets unge leder.

Løfter fram de gode eksemplene

Top 10 løfter frem 10 førstegenerasjonsinnvandrere som har utøvd lederskap eller har inntatt en ledende rolle i norsk offentlighet, det være seg innen arbeidsliv, samfunns- eller kulturliv. Prosjektet søker å vise "veien til suksess", synliggjøre og bygge rollemodeller av internasjonale personer i Norge. Siden 2004 har Top 10 trukket frem 10 suksesshistorier hvert år som inspirasjon til andre kvinner og menn i lignende situasjoner. Top 10 kårer også Årets unge leder.

Mangfold som styrke

Årets 10 vinnere har svært forskjellig bakgrunn og er forbilder på ulike felt. Felles for alle er at de har lykkes i Norge med en bakgrunn fra et annet land.

- Det gode samfunnet vi ønsker oss, avhenger av at hver enkelt får muligheten til å være det beste av seg selv. (…) Vi får til så mye mer hvis alle nordmenn, uansett hvor de har røttene sine, får bidratt med sitt fulle potensiale, sa Kronprins Haakon til den feststemte forsamlingen i Rådhuset i dag.

De 11 vinnerne er kåret av en uavhengig jury. De har bakgrunn fra fem verdensdeler, er i aldersspennet 20-55 år og har markert seg i svært ulike sektorer, som gründere, offentlig sektor, store selskaper og som foredragsholdere og forfattere.

Besøk Top 10s nettsted for en presentasjon av vinnerne.

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook