Hopp til hovedinnhold

Nytt prosjekt for ungdom

H.K.H. Kronprins Haakon deltok i stillasbygging med ungdommene da Kronprinsparets Fond og deres partner Skanska startet programmet "Introduksjon til bygg- og anleggsfag" denne uken.

29.05.2015

– Dette er et godt eksempel på et opplegg som er bra for ungdommene, bedriften og samfunnet. At bedrifter gir folk som trenger det en ny sjanse er veldig fint, sa Kronprins Haakon under besøket på opplæringssenteret på Kjeller.

Praktiske oppgaver

110 000 ungdom i Norge står utenfor skole- og arbeidsliv. Hver tredje elev faller fra i videregående opplæring, og frafallet er aller størst innen yrkesfag.

Det nystartede kurset har til hensikt å gi muligheter og vise hva bransjen kan tilby. Programmet går over to dager og inneholder opplæring i sikkerhet, HMS, utstyr og hva bygg- og anleggsbransjen gjør, samt simuleringsøvelser og praktiske oppgaver med blant annet stillasbygging, slukking av brann i væske, fallsikring, 3D-modellering av byggeplass og bygging.

Ungdommene kan søke seg videre til del to som er et større program over flere uker. Entreprenøren Skanska har satt av flere praksisplasser til ungdommene som ønsker å søke seg jobb eller lærlingplass etter opplæringsprogrammet.

Ungdom fra ulike prosjekter

Denne uken var ungdom fra Pøbelprosjektet med på programmet. Pøbelprosjektet er ett av fire prosjekter i Kronprinsparets Fond sammen med Trivselsleder, Arbeidsinstituttet i Buskerud og VIBRO.

Kronprinsparets Fond har som mål å bidra til at ungdom i Norge har gode liv, færre faller utenfor og at ungdom tar i bruk egne ressurser.

Mer informasjon om introduksjonsprogrammet ved å følge lenken til høyre.

 

H.K.H. Kronprins Haakon deltok i stillasbygging med ungdommene da Kronprinsparets Fond og deres partner Skanska startet programmet "Introduksjon til bygg- og anleggsfag", mai 2015. Foto: Kronprinsparets fond.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook