Hopp til hovedinnhold

Global utdanningskonferanse i Oslo

H.K.H. Kronprins Haakon var i dag til stede på åpningen av Oslokonferansen Utdanning for utvikling. Ledere fra hele verden samles for å gjøre et krafttak for de over 120 millioner barn og ungdommer som ikke går på skole.

07.07.2015

FNs generalsekretær Ban Ki-moon og fredsprisvinner Malala Yousafzai åpnet konferansen sammen med statsminister Erna Solberg og utenriksminister Børge Brende.

Sikre utdanning for alle

Norge er vertskap for konferansen som samler ledere fra hele verden til en felles innsats for utdanning i land rammet av krise, konflikt og fattigdom.

Å sikre utdanning for alle er et av FNs tusenårsmål. I dag går så mange som ni av ti barn i verden på skole. Likevel er målet kun halvveis oppnådd siden utgangspunktet i 1990 lå på rundt 80 prosent.

Bred allianse samlet

Rundt 400 sentrale aktører er samlet til høynivåkonferansen i Oslo. Kronprinsen hadde bilaterale møter under konferansen med Rwandas president Paul Kagame, Pakistans statsminister Nawaz Sharif og Nigers statsminister Brigi Rafini.

Utdanningsministre fra nærmere ti land vil også være til stede. Det kommer ledere fra en rekke FN-organisasjoner samt FNs spesialutsending for utdanning og medarrangør for konferansen, Gordon Brown. Videre vil representanter for Verdensbanken, Den afrikanske union, Den afrikanske utviklingsbanken, privat næringsliv og sivilsamfunnsorganisasjoner delta.

Kronprins Haakon har vært på en rekke feltbesøk etter at han ble utnevnt til goodwillambassadør for FNs utviklingsprogram UNDP i 2003, og har særlig fokusert på FNs tusenårsmål.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook