Hopp til hovedinnhold

22. juli-markering i Oslo domkirke

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit var i dag til stede på en gudstjeneste i Oslo domkirke – på dagen fire år siden angrepet i Regjeringskvartalet og ungdommene på Utøya.

22.07.2015

Mange søkte til Oslo domkirke i 2011, og tusenvis av blomster ble lagt ned utenfor kirken i respekt for de 77 livene som ble tapt.

Siden terrorhandlingene har det hver sommer vært gudstjeneste 22. juli i Oslo domkirke.

«Fredstanker, fremtid og håp»

– Sorg er kjærlighetens pris, startet biskop Ole Christian Kvarme sin preken med å si. – Kjærligheten til de drepte og skadde for fire år siden, den er her fortsatt. Derfor kjenner vi også i dag på sorg, og vi hedrer dem vi mistet, og alle med sår på kropp og sjel.

Temaet for gudstjenesten var «Fredstanker, fremtid og håp» og biskopen leste fra de ord som profeten Jeremia skrev til et folk i sorg 600 år før Kristus: «Jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren. Fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp. Dere skal søke meg, og dere skal finne meg.»

Åpen kirke

Oslo domkor deltok under gudstjenesten. Partileder Knut Arild Hareide holdt en hilsen før de fremmøtte fikk anledning til å tenne lys foran i kirken.

Statsminister Erna Solberg, stortingspresident Olemic Thommessen, NATO-sjef og tidligere statsminister Jens Stoltenberg og representanter fra det offisielle Norge var også til stede i Oslo domkirke i dag sammen med pårørende og overlevende.

Gudstjenesten var en del av det nasjonale programmet for markeringen av 22. juli og åpen for alle som ønsket å delta.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook