Hopp til hovedinnhold

Åpnet Edvard Munch vgs

– Dere har fått en helt unik skole, sa Hennes Majestet Dronningen da hun foretok den offisielle åpningen av Edvard Munch videregående skole i Oslo i dag.

17.08.2015

Skolen holder til i de tidligere lokalene til Statens kunst- og håndverksskole. – Dere har fått en helt unik skole, sa Dronning Sonja til elevene da hun sammen med ordfører Fabian Stang avduket et stort kunstverk av Olav Christopher Jensen.

Dronningen fikk en stor skreddersaks å bruke til å kutte båndene og vise fram verket som pryder heissjakten i hele dens høyde. Etter åpningen ble det også anledning til en omvisning i skolens ulike avdelinger.

Et variert tilbud

Edvard Munch videregående skole huser 870 elever, som kan kombinere fag fra ulike programområder og velge fordypning innenfor realfag, språk eller estetiske fag. Gjennom utdanningsprogrammet Studiespesialisering legges grunnlaget for videre studier ved universitet eller høgskole. Skolen tilbyr studiespesialisering, både innenfor realfag, språk, økonomi og samfunnsfag,  i tillegg til musikk, dans og formgivningsfagene arkitektur og design og kunstfag.

Edvard Munch tilbyr også et helt nytt løp med fordypning innenfor kreative håndverksfag, som  mote/kostyme/tekstil, møbel/tre eller smykke/metall.

Skolen har systematisk samarbeid med ulike aktører for å sikre oppdatert og relevant kompetanse. Blant samarbeidspartnerne er Arkitektur- og designhøgskolen, Barrat Due, Kunsthøgskolen i Oslo, Munchmuseet, Norges musikkhøgskole, Snøhetta, Ultimafestivalen og Øyafestivalen.

Historisk grunn

Navnet Edvard Munch videregående skole er valgt for å reflektere skolens innhold og ambisjoner. 

Skolen åpner i de gamle lokalene til Statens håndverks- og kunstindustriskole (SHKS). Bygget sto ferdig i 1903, et monumentalbygg fra en periode da nasjonsbygging og nasjonal identitet var et aktuelt tema.

Forløperen var Den kongelige Tegne- og Kunstskole i Christiania som hadde åpnet i 1818. På denne skolen gikk den unge Edvard Munch i 1880-årene, etter at han hadde tatt sin beslutning om å bli maler. 

Moderne løsninger

Bygget framstår i dag som et fullstendig moderne skolebygg. Både interiøret og eksteriøret er fredet av Byantikvaren, men det er funnet gode løsninger for å kombinere bevaring av den historiske bygningen med kravene til et moderne skolebygg.


Kilde: edvardmunch.vgs.no/

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook