Hopp til hovedinnhold

Kvalitet for de yngste

I formiddag var H.K.H. Kronprinsessen til stede ved åpningen av barnehagekonferansen The Early Years – Why Quality of day care matters.

24.08.2015

De aller minste barnas barnehagehverdag står i sentrum for denne konferansen. Ingen andre land i verden har så mange 1- og 2-åringer i barnehagen som vi. Å sikre at disse barna, vår største og mest sårbare ressurs, blir tatt best mulig vare på, er av stor viktighet.

Kronprinsesse Mette-Marit var til stede ved åpningen sammen barneombud Anne Lindboe.

Kvalitet - ikke bare kvantitet

Det har blitt lagt ned stor innsats for å sikre nok barnehager til alle 1-åringer. Men kvantitet er ikke nok. Tilbudet til de minste må også ha kvalitet. Men hva ligger i begrepet kvalitet når det gjelder omsorg og opplæring av de minste?

Forskning viser at de aller første årene er langt viktigere i utviklingen enn det vi tidligere har trodd. Denne konferansen vil løfte fram forskningsresultater som viser hvordan barnehager skal være for å ha god kvalitet.

En tjeneste for tjenestene

Konferansen går over to dager og finner sted på Regionsenteret for barn og unges psykiske helse (RBUP) i Nydalen i Oslo.

RBUP jobber for barn og unges psykiske helse, gjennom forskning, utdannelser, kurs og konferanser. De leverer tjenester til tjenestene - alle dem som jobber for og med barn og unges psykiske helse.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook