Hopp til hovedinnhold

UN Women i Oslo

I kveld vil Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen være til stede ved en mottakelse i anledning det årlige nasjonalkomitemøtet til FNs kvinneorganisasjon UN Women.

25.08.2015

Det var i utgangspunktet H.K.H. Kronprinsessen som skulle deltatt på mottakelsen i kveld, men på grunn av et mindre trafikkuhell der hun ble påkjørt i bil, vil isteden Kronprins Haakon representere Kongehuset under arrangementet.


UN Women ble opprettet av FNs generalforsamling for å forsterke organisasjonens arbeid for myndiggjøring av kvinner og likestilling mellom kjønnene. Å styrke kvinners rettigheter er det tredje av FNs tusenårsmål.

Mye utgjort

Mye har skjedd siden FN for 20 år siden for alvor satte kvinners rettigheter på dagsorden i den såkalte Beijing-plattformen.

    • Utdanningsgapet mellom kvinner og menn er mindre
    • Andelen gutter og jenter som får skolegang er lik i mange land
    • Det har skjedd en halvering av antallet kvinner som dør i barsel

Men mye er forstsatt utgjort. 60 prosent av verdens voksne analfabeter er kvinner. Vold mot kvinner fortsatt et stort problem, og deltakelsen i arbeidsliv og i politikk er langt fra lik. Det arbeides spesielt for å engasjere og inkludere menn i kampen for kvinners rettigheter.

Møte i nasjonalkomiteen

I perioden 2010 til 2015 har Norge hatt sete i styret, og 24. - 26. august møtes den nasjonale komiteen i Oslo. I anledning møtet holdes det mottakelse i kveld, og Kronprins Haakon vil være til stede. Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne, Fokus' Gro Lindstad og Antonie Dejong fra UN Women vil ta i mot Kronprinsen når han kommer.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook