Hopp til hovedinnhold

Deles ut for første gang

Den danske billedkunstneren Adam Saks er den første vinneren av Kjell Nupen Memorial Grant.

05.09.2015

Minnestipendet består av et arbeidsopphold ved verkstedet til Universal Limited Art Editions (ULAE) og et stipend på 50 000 norske kroner. Prisen vil bli overlevert i nærvær av Hennes Majestet Dronningen ved et arrangement i London den 8. oktober.

Adam Saks

Billedkunstner Adam Saks (f. 1974) er utdannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København og Hochschule der Künste i Berlin.

- Saks har et engasjert og eksperimenterende forhold til de fleste grafiske teknikker. Han mestrer og omfavner særtrekk i de forskjellige teknikkenes uttrykk, og omformer dermed grafikkens tekniske begrensninger og muligheter til noe særegent og personlig, sier Dronning Sonja.

Saks kunst ligger i spennet mellom figurasjon og abstraksjon, samtidig som kunstverkene ofte har et flertydig narrativ. Hans kunst er representert i offentlige samlinger i Danmark, Finland, Sverige og Frankrike.

I fjor var Adam Saks en av 13 nominerte kunstnere til Queen Sonja Print Award. Det var Kjell Nupen som nominerte den unge danske kunstneren.

Kjell Nupen Memorial Grant

Stipendet ble etablert høsten 2014 til minne om kunstneren Kjell Nupen, som døde 12. mars 2014. Det skal deles ut hvert annet år til en nordisk kunstner som har utmerket seg innen grafisk kunst, og deles ut for første gang i år.

Prisen er et samarbeid mellom Queen Sonja Art Foundation og mestertrykker Bill Goldston ved Universal Limited Art Editions i New York. Det er styret i Queen Sonja Art Foundation som utnevner vinneren, og offentliggjøringen finner sted på Kjell Nupens fødselsdag 5. september.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook