Hopp til hovedinnhold

Ut på speidertur

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Prinsesse Ingrid Alexandra var i går på tur i sitt eget nærmiljø sammen med lokale speidere. Det ble både lek og bålkos.

08.09.2015

 

2015 er friluftslivets år i Norge, og Kronprinsen er initiativets høye beskytter. Gjennom året har Kronprinsen deltatt på en rekke arrangementer og turer. En av tingene han har vært opptatt av er at folk må være flinke til å bruke sitt eget nærmiljø for å komme seg ut i naturen.

Ut på tur i nærmiljøet

Norge er et land der mange er så heldige å ha naturen nærme der vi bor. Enten det er skogen, sjøen eller en park om du bor i byen. I går valgte Kronprinsen og Prinsesse Ingrid Alexandra å legge ut på tur til flotte Tveitersetra som ikke ligger langt fra Skaugum. Turfølget var speidere fra Asker 1 og 1. Skaugum speidergrupper.

Været viste seg fra sin beste side i går, og det ble en flott høstkveld inne på setra. Speiderne viste frem sine kunster og lagde til et hyggelig bål alle kunne sitte rundt.

Etter hamburgere og en pust i bakken var det duket for ulike leker.

Friluftsliv gir gode opplevelser

Friluftsliv gir gode opplevelser, økt livskvalitet, en bedre helse og et rikere liv, skriver Friluftslivets år på sine hjemmesider. Målet er å gi varige resultater i form av økt deltakelse i friluftsliv i alle deler av befolkingen. Året skal gi økt oppmerksomhet rundt friluftslivets positive effekter for folkehelsen, og øke bevisstheten om de gode mulighetene som alle i Norge har til å utøve friluftsliv.

"Dra på skitur, gåtur, aketur, telttur, topptur, bærtur, fisketur, langtur - eller bare kom dere ut en tur! Det kan bli opplevelser dere husker hele livet", sa Kronprins Haakon da han åpnet Friluftslivets år i Tøyenparken tidligere i år.

Speidere over hele landet deltar

I Norge er det 30 000 speidere. Gjennom aktiviteter, utfordringer og opplevelser i skogen, på fjellet og ved og på sjøen lærer speiderne å ta ansvar for seg selv og andre og for naturen. Gjennom året har speidergrupper over hele landet invitert barn og voksne med seg for å oppleve det enkle speiderfriluftslivet enten det har vært overnatting utendørs, treklatring eller opplæring i bruk av kniv, øks og sag.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook