Hopp til hovedinnhold

Gode møter i Nannestad

Kronprinsparets andre dag på fylkestur i Akershus startet i Nannestad. Her fikk de møte barn og unge, og frivillige som gjør en stor innsats for integrering.

16.09.2015

DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen startet besøket sitt i Nannestad i Bjerke Barnehage.

Jobb som lekeressurs

Kronprinsparet fikk møte barn og ansatte i barnehagen, og bli med på leken sammen med et tyvetalls 4- og 5-påringer. De fikk også møte ungdomsskoleelevene Simen og Emil som har jobb i barnehagen to timer hver uke. Stilling: Lekeressurs.

Dette er en del av et prosjekt rundt rekruttering og likestilling i praksis, og de to guttene kunne fortelle om mye moro på jobben.

- Den innsatsen og kunnskapen som utøves av barnehageansatte hver eneste dag har en enorm betydning for barna våre. Med disse guttene som kollegaer blir nok ”Verdens fineste yrke” enda finere i årene som kommer, kommenterte Kronprinsessen i talen sin senere på dagen. 

Frivillige for integrering

På Familiens hus kunne Kronprinsen og Kronprinsessen bli bedre kjent med Sesam - en samtalegruppe i regi av de lokale sanitetskvinnene. Gruppa en et tilbud til kvinner med minoritetsbakgrunn, og tar opp ulike tema til samtale sånn at kvinnene kan bli bedre kjent med Norge.

Kronprinsesse Mette-Marit understreket betydningen av denne typen lokale integreringstiltak, og hvor viktige arbeidet disse ildsjelene gjør er. - Når vi snakker sammen styrkes samholdet og følelsen av tilhørighet, og det er viktig for å trives på et nytt sted, sa Kronprinsessen.

Sesamgruppen arbeider også med et lappeteppe. Kronprinsparet satte signaturene sine på et tøystykke, og nå vil dette bli en del av lappeteppet kvinnene strikker.

Nannestad videregående

Besøket ble avsluttet på Nannestad videregående skole. Skolen har svært gode resultater og andelen elever som ikke fullfører er lavt.

Restaurant og matfag er en del av tilbudet her, og elevbedriftene Nannestad delikatesse og Nannestad restaurant gir mye praktisk erfaring. Kronprinsparet fikk komme inn på kjøkkenet for en omvisning, der de blant annet fikk se hvordan elevene lager pølser i sitt eget pølsemakeri. Og i stedet for formell lunsj, kunne Kronprinsen og Kronprinsessen glede seg over smaksprøver på kjøkkenet. 

Før Kronprinsparet reiste videre på fylkesturen sin, holdt Kronprinsesse Mette-Marit tale.

- Da denne skolen åpnet i 2004 var Romerikes Blad her for å dekke første skoledag, sa Kronprinsessen. - I avisa stod det: "På en så ny skole har man selvsagt en egen skolerestaurant for kokkeelevene. Og allmennfagelever sier det er dritbra." Kronprinsen og jeg er helt enige. Dette er virkelig en fantastisk skole dere har, med et rikt tilbud til elevene. Jeg forstår godt at andelen som gjennomfører utdanningen sin her er langt over gjennomsnittet.

 

Så reiste Kronprinsparet videre mot Gjerdrum kommune.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook