Hopp til hovedinnhold

På en rød benk i parken

I dag fikk H.K.H. Kronprinsessen overrakt en rød samtalebenk fra Røde Kors. Hun innviet den sammen med en av Røde Kors' flyktningguider, Naghmeh Gorgin.

23.09.2015

Naghmeh Gorgin har selv bakgrunn som flyktning. Nå bruker hun av tiden sin til å hjelpe andre, som flyktningguide og veileder for nye guider. Guidene hjelper nybosatte flyktninger å finne seg til rette i sine nye lokalsamfunn.

Kronprinsessen fikk høre om arbeidet guidene gjør over en kopp te på den røde benken. Benken skal stå i Slottsparken framover, sånn at også andre kan bruke den.

400 røde benker

Kronprinsesse Mette-Marit har vært beskytter for Røde Kors siden 2005. Benken hun har fått, er en av 400 røde benker som plasseres ut rundt om i landet i anledning Røde Kors' 150-årsjubileum. Sett deg ned. Slå av en prat. Det er budskapet på benkene, som er én vei til et varmere samfunn.

Benkene står på sentrale steder i lokalsamfunn over hele landet.

Møte i Røde Kors

Fra benken i Slottsparken reiste Kronprinsessen videre til Røde Kors' hovedkvarter i Oslo, der president Sven Mollekleiv orienterte om flyktningkrisen vi nå står oppe i. Kronprinsesse Mette-Marit fikk en innføring i arbeidet som gjøres, både lokalt i Syria og nabolandene, langs fluktrutene og i Norge.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook