Hopp til hovedinnhold

Miljøfyrtårn i nye lokaler

I dag flyttet stiftelsen Miljøfyrtårn inn i Miljøhuset i Oslo. Oslo er byen med flest miljøfyrtårn, og Skagum er ett av dem. H.K.H. Kronprinsessen var til stede ved åpningen.

24.09.2015

Den Kristiansandbaserte stiftelsen oppretter regionskontor i hovedstaden for å komme nærmere viktige kunder og møte den stadig økende interessen.

Flest Miljøfyrtårn i Oslo

Stiftelsen Miljøfyrtårn administrerer Norges største miljøsertifisering med nesten 5000 sertifikat på landsbasis. Hele 996 av disse er tildelt private og offentlige virksomheter i Oslo.

-  Miljøsertifisering er miljøansvar i praksis, uttaler Harald J. Andersen, stiftelsens styreleder og direktør i VIRKE. Miljøsertifisering handler om å justere de daglige rutinene i norske virksomheter som til sammen fører til reduserte klimagassutslipp, avfallsreduksjon, energieffektivisering og større fokus på miljøvennlige innkjøp.

Skaugum siden 2009

Å være Miljøfyrtårn innebærer systematisk arbeid med miljøtiltak i hverdagen. Virksomhetene oppfyller krav og gjennomfører tiltak for en mer miljøvennlig drift og godt arbeidsmiljø, heter det på Miljøfyrtårn.no. Miljøfyrtårn har tilpassede krav for ulike bransjer og sertifikatet tildeles etter en uavhengig vurdering. Det leveres årlige miljørapporter og hvert tredje år blir virksomheten resertifisert.

Skaugum hovedgård har vært sertifisert Miljøfyrtårn siden 2009, og ble resertifisert i 2013.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook