Hopp til hovedinnhold

Bærekraft på timeplanen

I dag sto undervisningsopplegget "Bærekraft" på timeplanen for aller første gang. H.K.H. Kronprinsen deltok i undervisningen på Gamlebyen skole.

06.10.2015

Den 25. september 2015 vedtok FN Bærekraftsmålene. Med dette forpliktet verdens land seg til å utrydde all fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene. Målene skal brukes til å fokusere og prioritere innsatsen verden over de neste femten årene, og prinsippet om bærekraftig utvikling ligger til grunn for dem alle.

FN-sambandet og UNICEF Norge har utviklet et tverrfaglig undervisningsopplegg om bærekraftig utvikling. Om verden skal målene må det arbeides langsiktig, og da må vi starte med barna. - Barn er bærekraft, fordi de bærer i seg kraften til å forandre fremtiden, sier UNICEF Norges generalsekretær Bernt G. Apeland, som håper mange skoler vil ta undervisningsopplegget i bruk.

Undervisning i bærekraft

"Bærekraft" er beregnet på 7. trinn, og i dag ble det tatt i bruk for første gang. Sammen med Kronprins Haakon ble elevene på Gamlebyen skole i Oslo introdusert for opplegget. De deltok i gruppearbeid og plenumsdiskusjon om de ulike målene. Hvilke mål syntes de var viktigst? Og hvordan henger de egentlig sammen?

Dagens læreplaner dekker ikke samspillet mellom sosiale forhold, økonomi og miljø godt nok, mener FN-sambandets generalsekretær Kari Solholm. Å forstå dette samspillet er vesentlig for å forstå målene - og arbeide for å nå dem. Derfor ble "Bærekraft"-opplegget utviklet.

«Bærekraft» er gratis og utviklet i samarbeid med lærere og elever. Det inneholder både film og tekst og ulike læringsaktiviteter.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook