Hopp til hovedinnhold

Festkonsert i Grieghallen

I år markerer Bergen Filharmoniske Orkester sitt 250-årsjubileum. Hans Majestet Kong Harald vil være til stede i Grieghallen når jubileet feires med festkonsert i kveld.

08.10.2015

Bergen Filharmoniske Orkester er et av verdens eldste orkestre og kan føre sin historie helt tilbake til 1765. Edvard Grieg var nær knyttet til orkesteret, og var dets kunstneriske leder mellom 1880 og 1882.

Dirigentskifte

Andrew Litton har vært orkesterets sjefdirigent og kunstneriske leder siden 2003 og ble tildelt Den kongelige norske fortjenstorden av Kongen for sin innsats for norsk musikkliv i 2011. Nå overlater han taktstokken til Edward Gardner, som overtar som sjefsdirigent.

Program

I kveld står begge dirigenter på podiet i Grieghallen. På scenen står også to av landets mest kjente solister, Truls Mørk og Leif Ove Andsnes, og sopranen Lise Davidsen som nylig gikk av med seieren i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse.

Kong Harald og de andre gjestene vil få høre tolkninger av Bartok og Haydn, Hvoslef og Mozart, Ravel og Prokofiev, Wagner, Grieg og Halvorsen.

Bergen Filharmoniske Orkester lover å trekke linjer fra 1765 til 2015 under konserten i kveld, som streames på digitaltkonserthus.no fra klokken 18.50.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook