Hopp til hovedinnhold

Jenter kan kode!

To hundre jenter fra 3.-5. klasse er samlet på Deichmanske bibliotek til GirlTechFest. H.K.H. Kronprins Haakon hilste på jentene som vier hele dagen til teknologi.

13.10.2015

Framtiden har behov for flere kvinnelige teknologer. Det er bakgrunnen for denne dagen der jenter får fordype seg i koding, 3D-printing og verkstedsaktiviteter. De får også møte gode, kvinnelige forbilder.

Dagen er en del av Oslo Innovation Week, og de to hundre jentene skapte liv og røre på Deichmanske bibliotek.

Kodemoro

Kronprins Haakon besøkte jentene som lekte med teknologi gjennom i form av kodekurs med Code Studio, verksted med 3D-programmering, LittleBits, MakeyMakey og digitale smykker.

GirlTechFest markerer også åpningen av et mer langsiktig initiativ fra arrangørene, der målet er å skape en felles IT-læringsarena for jenter på barneskolen. Det er IKT-Norge, ODA-Nettverk, TENK - Tech-Nettverket for kvinner, Girl Geek Dinners og Deichmanske bibliotek som står bak arrangementet.

Folkeverkstedet

Mange av dagens aktiviteter finner sted i Folkeverkstedet. Dette er Deichmanskes tilbud til alle som "har lyst til å lære, lage, fikle, reparere og dele". Verkstedet er tuftet på idealet om fri kunnskap og har til hensikt å gjøre dagens teknologi fritt tilgjengelig for Oslos befolkning. Man kan delta på kurs og arrangementer eller låne lokalene til å arrangere noe selv, forteller Deichmanske bibliotek på sine nettsider.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook