Hopp til hovedinnhold

Friluftglede på Skullerud

I formiddag besøkte Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon Skiforeningens prosjekt Friluftglede på Skullerud i Oslo. Så langt i år har over 3000 barn deltatt i prosjektet.

14.10.2015

Skiforeningen er opptatt av å gjøre barn glade i å være ute i naturen året rundt. "Friluftglede" er et pedagogisk opplegg for skoleklasser og familier som hjelper barn og vokse å komme seg ut i naturen og bli trygge på å ferdes der.

Målet er å motivere flest mulig til å være aktive ute i naturen og glede seg over mulighetene som finnes i nærmiljøet året rundt.

"Blå sky" på tur med 3. trinn

I dag dro Kronprins Haakon på tur sammen med 40 elever fra 3. trinn på Tveita skole. Sammen skulle de lære om naturens kretsløp og hvordan trærne forandrer seg gjennom året. Alle valgte seg indianernavn for dagen, og Kronprinsen var "Blå Sky".

Snikeløype i Trollskogen

Kronprins Haakon prøvde seg også i "Snikeløypa". Dette er en løype med snorer og bjeller som røper den dersom kommer nær noen av snorene. Det ble skattejakt gjennom Trollskogen med jakt på never, bark og lignende til bålet.

Så ble det bål og stekt pinnebrød i skogen, og Blå Sky kunne hjelpe Snikende Rev med å få dreis på grillpinnen.

Videre til Lillehammer

I ettermiddag reiser Kronprins Haakon til Lillehammer for å delta på møte hovedkomiteen for de olympiske ungdomsleker på Lillehammer i 2016. Nå er det ikke lenge igjen: 12. februar er de 2. vinterolympiske ungdomsleker i gang. Da vil 1 100 utøvere mellom 15 og 18 år konkurrere i 70 medaljeøvelser. Hele 70 nasjoner vil være representert, og konkurrere i de 15 olympiske vinterdisiplinene. 

Hovedkomitéen fungerer som et rådgivende organ for styret for Ungdoms-OL.

Natalie "skygger" Kronprinsen

18 år gamle Natalie Hettervik Flesjå fra Karmsund følger Kronprins Haakon gjennom hele arbeidsdagen i dag - fra Friluftsglede i dag morges, via interne møter på Slottet, til møtet med hovedkomiteen for Ungdoms-OL på Lillehammer i kveld. 

Natalie utmerket seg spesielt blant de over 11 000 elevene og studentene som hvert år driver Ungdoms- og Studentbedrift. Derfor ble hun valgt ut til å delta på arrangementet Leder for en dag i regi av Ungt Entreprenørskap.

Det er 13. året på rad Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup arrangerer leder for en dag, og 30 bedrifter og organisasjoner støtter opp om arrangementet med sine ledere. Så også Kronprinsen og Det kongelige hoff.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook