Hopp til hovedinnhold

Global Dignity Day 2015

I dag markeres Global Dignity Day i 65 land over hele verden. H.K.H. Kronprins Haakon deltok i markeringen på Nydalen videregående skole i Oslo.

21.10.2015

Det er forventet at hele 400 000 barn og unge fra 65 ulike land vil være en del av Global Dignity Day i dag. I Norge deltar i overkant av 20 000 ungdommer fra første klasse på videregående, og 105 skoler fra hele landet er med.

Nydalen vidergående

- Arbeidet med verdier som respekt og involvering tilhører skolehverdagen på Nydalen videregående skole. Det å ta vare på hverandre, se hverandre og være en venn er vår grunnfilosofi, forteller skolens rektor, Linn-Siri Jensen.

Dignity Day er et skoleopplegg på to timer som har som hensikt å bevisstgjøre ungdom på hva verdighet er og hvordan verdighet angår oss alle i hverdagen. Det er et mål å bidra til et skolemiljø der elevene trives og føler seg trygge.

Med Kronprinsen i klasserommet

Kronprins Haakon deltok i markeringen på Nydalen videregående i dag. Han presenterte dagen i plenum og ledet samtalen rundt verdighet i en av klassene. Elever som ønsket det, presenterte sine historier om verdighet under en avsluttende samling, som en felles avslutning på de to timene.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook