Hopp til hovedinnhold

Ledelse og omstilling

I dag kunne H.K.H. Kronprinsen ønske velkommen til en fullpakket fagdag på Universitetet i Bergen for deltakerne på konferansen SIKT 2015.

27.10.2015

Som alle andre land står Norge overfor utfordringer med store behov for omstilling de neste årene. Utfordringer som også gir store muligheter. Hvordan morgendagens ledere skal lede Norge gjennom omstillingene som kommer, er temaet for årets SIKT-konferanse.

Mange blikk på ledelse

SIKT2015 samler omlag 180 ledere og talent i alderen 20 til 40 år til diskusjon om ledelse. De fleste kommer fra næringslivet, men også organisasjonsliv, kultur og akademia er representert.  Etter åpningen var det deltakerne Sundeep Singh, Ingrid Røynesdal, Kristian Bruarøy og Hedda Felin som delte sitt syn på ledelse.

Foredragsholdere fra inn- og utland

Så var det tid for workshop. Valerie Gauthier, professor ved HEC Paris, presenterte Savoir-Relier som verktøy for å bedre ens lederferdigheter.

Deretter foredro professor Morten Hansen fra Universitetet i California, Berkeley, om lederutfordringer i en usikker verden, før tidligere Telenorsjef, Jon Fredrik Baksaas, snakket om Viktige valg. De to fulgte opp tematikken i en plenumsdiskusjon med deltakerne Susanne Kaluza og Zakia Akkouh.

Kronprins Haakon var selv i samtale på podiet, med Bawa Jain - generalsekretær i World Council of Religious Leaders.

Programmet fortsatte med foredragene Transformation as business strategy fra Hans Vestberg, president i Ericsson Group og Kompleks ledelse – mission possible? fra Bente Mikkelsen i Verdens Helseorganisasjon.

Det ble Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO som fikk "siste ord" fra podiet denne gang. Hun holdt det avsluttende innlegget i ettermiddag: Å lede en verden i endring.


I kveld rundes det hele av med SIKT-middag i Logen Teater.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook