Hopp til hovedinnhold

Besøkte Drangedal og Gjerstad

Hans Majestet Kong Harald reiste med Kongevogn og "snutebuss" da han besøkte kommunene Drangedal og Gjerstad i dag.

27.10.2015

Kong Harald ble møtt av et flott barnekor og korps da han kom med toget til Drangedal i dag. Herfra gikk turen videre til Bygdetunet med historisk snutebuss. "Drangedal-Kjosen" har sitt daglige tilhold på Telemark Museum i Skien, men i dag fraktet den gamle bussen Kongen og hans følge til Drangedal bygdetun. 

På Bygdetunet ønsket ordfører i Drangedal, Karianne Sydtveit Reiten, offisielt velkommen. Kongen fikk møte både barn og voksne som representanter for turlag og idrett, jakt og fiske. Skogskommunen Drangedal har mange aktive jegere og sportsfiskere - interesser Kong Harald som kjent deler.

Kortreist mat og eksotisk kaffe

Besøket i Drangedal ble rundet av med utelunsj på Bygdetunet. Her fikk Kongen servert noe av det kommunen har å by på, med lokal mat fra Holte og Løite - og eplejuice, også den fra Telemark, selvsagt. Kaffen var av det mer eksotiske slaget - den kom helt fra Eritrea, og ble brent for anledningen.

Videre til Gjerstad

Fra Drangedal gikk turen med Kongevognen videre langs Sørlandsbanen, til Gjerstad i Aust-Agder. Kong Harald fikk en varm mottakelse med blomster og jazz fra Gjerstad Storband. Også her sto en snutebuss parat, og den brakte Kongen til Brokelandsheia og Den Lille Dyrehage.

Kongen har engasjert seg for bevaring av regnskogen, og Den Lille Dyrehage kan skilte med "Norges største regnskog". Kong Harald fikk en omvisning i "regnskogen", der de gjør et stort arbeid med å informere om regnskog, dyreliv og klimaproblematikk. En andel av billettinntektene doneres hvert år til Regnskogsfondet. Mange av dyrene går fritt omkring i dyrehagen, og de lokale ringhalelemurene satte klart pris på Kongens besøk - og på blomsterbuketten hans...

Møter på Grillplassen

Ordfører Inger Løite innledet på Grillplassen, der Kongen fikk et møte med mangfoldet i Gjerstad. Kommunen gjenskapte sitt "flerkulturelle nabolag" rundt grillen, der Kong Harald fikk møte både unge og eldre.

Første besøk

Det er første gang Kong Harald besøker disse to kommunene. Kongeparet har tidligere vært på offisielt besøk i 356 av våre kommuner. Det er Kongen og Dronningens ønske å besøke dem alle il øpet av sin regjeringstid.

 
Vi vil supplere med flere bilder fra besøket i løpet av morgendagen.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook