Hopp til hovedinnhold

Zerokonferansen er 10 år

Miløorganisasjonen Zero arrangerer sin konferanse for 10. gang i år. H.K.H. Kronprinsessen besøkte konferansen i formiddag, der hun blant annet overvar utdelingen av Næringslivets klimapris 2015.

28.10.2015

ZERO arbeider for å begrense de menneskeskapte klimaendringene og for å møte verdens voksende energietterspørsel uten å skade miljøet, klima og naturmangfold. Klimakampen vinnes ved at utslippsfrie løsninger realiseres i stedet for forurensende alternativer. For å oppnå dette kreves kunnskap om, og evne til å bruke mange ulike verktøy og virkemidler, skriver ZERO på sine nettsider. Den årlige konferansen er et ledd i denne kunnskapsspredningen.

Kronprisessen ble tatt i mot av Oslos nye ordfører, Marit Borgen, og ZEROs leder, Marius Holm, da hun ankom konferansen i dag morges.

Næringslivets klimapris 2015

Næringsminister Monica Mæland startet programmet med utfordringer til næringslivet, før hun foretok utdelingen av Næringslivets klimapris på vegne av NHO, NTNU og ZERO. Formålet med prisen er å oppmuntre til klimavennlig innovasjon og nyskaping i norske bedrifter, og det var solenergiselskapet Scatec Solar som var årets prisvinner:

– En av de viktigste grunnene til optimisme i klimaarbeidet, er den sterke veksten i solenergi. Gjennom å bygge opp solkraft over hele verden, bidrar Scatec Solar til permanente utslippsreduksjoner, blant annet gjennom å legge til rette for at utviklingsland kan hoppe over det fossile utviklingstrinnet, sier Marius Holm.

Grønne bygg

Etter prisutdelingen fulgte Kronprinsessen sporet der Grønne bygg var temaet. Det handler om materialvalg og energi, og salen fikk høre om de fremste løsningene på området fra representanter for næringsliv og forskningsmiljøer.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook