Hopp til hovedinnhold

Prinsessen tenner OL-ilden

Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra skal tenne ilden under åpningsseremonien til Ungdoms-OL på Lillehammer, akkurat slik hennes far gjorde det i 1994.

05.11.2015

Åpningsseremonien til Ungdoms-OL finner sted den 12. februar i Lysgårdsbakkene på Lillehammer, nøyaktig 22 år etter at OL-ilden sist ble tent i Norge på samme sted.

Prinsesse Ingrid Alexandra vil være den siste som tar imot OL-ilden etter at den har reist fra Hellas og gjennom hele landet i forkant av lekene. Prinsessen vil så tenne den samme OL-fakkelen som hennes far, Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon, gjorde i 1994.

Første internasjonale oppdrag

Åpningsseremonien vil bli kringkastet for hele verden, og seremonien blir tronarvingens første internasjonale oppdrag. Kronprinsen har engasjert seg for ungdomslekene siden 2012, da han takket ja til å sitte i hovedkomiteen for de olympiske ungdomsleker på Lillehammer. Komiteen har fungert som et rådgivende organ for styret for Ungdoms-OL.

Sigrid Strøm Reibo skal ha regien på åpningsseremonien. 

Vi ønsker å skape en inkluderende, morsom, kul og rørende seremoni med skråblikk på Norge og det å være norsk. Mest av alt vil den handle om å beholde gleden og leken i det du gjør, uansett hva det er, sier administrerende direktør i Lillehammer 2016, Tomas Holmestad.

Fakta om Ungdoms-OL

  • Ungdoms-OL arrangeres fra 12.-21.februar i Lillehammer, Gjøvik, Øyer, Hamar og Oslo.
  • Lekene vil ha 12 000 akkrediterte, derav 1 100 utøvere og 3 000 frivillige.
  • Deltakerne er i alderen 15-18 år og kommer fra 70 ulike nasjoner.
  • Foruten idrettskonkurransene skal utøverne delta i et omfattende kultur- og læringsprogram.
  • Det er 70 medaljeøvelser, blant dem flere nye øvelser som som langrennscross, ferdighetskonkurranse i ishockey (hvem skyter hardest), enmannsbob (monobob) og supersprint i skiskyting

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook