Hopp til hovedinnhold

Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark

Skolebarn i Nord-Norge inviteres til å delta på en helt spesiell konkurranse: Å lage forslag til skulpturer til Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark.

06.11.2015

Skulpturparken vil stå som en del av Slottsparken og er en gave fra Sparebankstiftelsen DNB i forbindelse med Kongeparets 25-årsjubileum i 2016. Prosjektet vil foregå over flere år, og til slutt omfatte ti skulpturer. Første del vil åpne i mai neste år.

Nord-Norge først ut

Det er 5. og 6. klassinger ved nærmere 400 skoler i våre tre nordligste landsdeler som har fått invitasjon i denne omgang. Etterhvert vil alle landsdeler bli invitert til å delta.

I invitasjonen som er sendt til skolene i Nord-Norge denne uken blir elevene oppfordret til å tegne, skissere eller modellere et forslag til en skulptur. Forslagene skal sendes inn i midten av januar neste år, og bli vurdert av en jury. Deretter vil en, kanskje to, vinnerforslag bli satt i produksjon av profesjonelle håndverksbedrifter med barnas formgivning som arbeidstegning.

Vellykket på Akershus

- Da vi gjorde et tilsvarende skulpturprosjekt på Akershus festning for noen år siden, var det en suksess. Over tusen barn fra Oslo og omegn var involvert, sier Sissel Karlsen fra Sparebankstiftelsen DNB.

- Vi er stolte over å kunne bidra også til skulpturparken i Slottsparken. Her får barn fra hele landet muligheten til å være med å forme hovedstaden med sine tanker og ideer, sier Karlsen.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook