Hopp til hovedinnhold

Møtte elever på Slottet

Er det vanskelig å være Kronprins? Hva synes du om demokratiet i Norge? Det var noen av spørsmålene elevene fra Ole Vig vgs i Stjørdal stilte H.K.H. Kronprinsen denne uken.

08.11.2015

De engasjerte elvene i faget politikk og menneskerettigheter hadde lenge planlagt studieturen. På turen var de innom Stortinget, 22. julisenteret, Nobels Fredsenter og NRK - i tillegg til Det kongelige slott. Formålet med den to dager lange studieturen var at elevene skulle få oppleve disse store aktørene og institusjonene på nærthold. Onsdag åpnet Kronprinsen dørene til Slottet for dem.

Omvisning og engasjert samtale

Etter en omvisning på Slottet, fikk elvene møte Kronprinsen, som etter elevenes ønske hadde forberedt en presentasjon om Det kongelige hoff og Kongehusets virke. I følge brevet klassen sendte til Slottet i sommer, bruker lærebøkene i faget for liten plass på å fortelle hva Kongehuset faktisk gjør. Møtet med Kronprinsen ga elvene muligheten til å skaffe seg denne informasjonen på egenhånd.

Kronprinsen snakket om hvordan hoffet var organisert og hvilke verdier som ligger til grunn for arbeidet hoffet gjør. Elevene fikk også innblikk i hvilke om råder de ulike medlemmene av Kongefamilien engasjerer seg spesielt i.

Men, elevene ville ikke bare lytte - de hadde også forberedt en rekke spørsmål. Og Kronprins Haakon svarte dem så godt han kunne. Du kan se deler av samtalen i videoen til høyre.

 

Kronprins Haakon tok i mot elever fra Ole Vig videregående i Stjørdal på Slottet. Elevene studerer faget politikk og menneskerettigheter, og var på studietur i Oslo. Foto: Christian Lagaard, Det kongelige hoff.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook