Hopp til hovedinnhold

Gjestebud på Skaugum

I går kveld holdt Kronprinsparet gjestebud på Skaugum. De omlag 60 gjestene representerte frivillige i Røde Kors og dem som deltar i de mange aktivitetene deres.

25.11.2015

Røde Kors' mange aktiviteter skaper sosiale nettverk over hele landet. Det betyr noen å være sammen med, noen å dele opplevelser med - universelle behov for mennesker. Betydningen av å føle tilhørighet kan ikke overvurderes.

I går kveld hedret Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen de frivillige i Røde Kors og dem som deltar i det brede spekteret av aktiviteter Røde Kors står bak, som flyktningguide, kvinnenettverk, nettverk etter soning og norsktrening.

Volleyball-laget Skiensoptimistene med godt voksne damer og en mann, som alle er frivillige i Røde Kors, sto også på gjestelisten i går. Mette Dale er en av initiativtakerne, og fortalte hvor glade de var for å få vise frem hvor viktig sosiale nettverk er for eldre.

Presentasjoner

Flere av de inviterte holdt presentasjoner der de fortalte litt om aktiviteten de representerte og om sin egen bakgrunn for å delta. Else Kåss Furuseth framførte et lite utdrag fra forestillingen «Kondolerer» (om å leve videre), før hun inviterte Kronprinsparet til å fortelle litt om sine mange møter med mennesker som har opplevd stor motgang i livet. Hva er viktig for å klare seg å gå videre?

Ellevte gang

Kronprinsparet hadde invitert omlag 60 gjester til gårsdagens middag. Gjestebudet er tradisjon, og ble arrangert for ellevte gang i år.Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook