Hopp til hovedinnhold

Prinsesse Astrid på konsert

Prinsesse Astrid, fru Ferner var til stede ved den tradisjonelle julekonserten i St. Martin-in-the-Fields i London fredag kveld.

04.12.2015

Konserten er en del av programmet i forbindelse med den årlige tenningen av juletreet fra Oslo til London. Kirken er kjent for sin fantastiske akustikk og er flittig benyttet til konserter, særlig innen klassisk musikk og jazz.

A Norwegian Concert at Christmas

Konserten "A Norwegian Concert at Christmas" ble fremført av Trondheimsolistene med solist Ann Helen Moen og Dag Arnesen Trio. I forbinde se med konserten var Prinsessen også til stede ved en mottakelse i kirkens krypt.

Prinsessen var ledsaget av ambassadør Mona Juul og Oslos ordfører, Marianne Borgen.

St Martin-in-the-Fields

St Martin-in-the-Fields er en anglikansk sognekirke ved Trafalgar Square i  London og den tidligste referansen til en kirke her er fra 1222. Den ble bygget om under Henrik VIII i 1542, og det var antagelig på denne tiden av den fikk tilnavnet in-the-Fields - fordi den bokstavelig talt lå ute på jordene mellom Westminster og London.

Den isolerte beliggenheten førte til at kirken overlevde bybrannen i 1666, men den ble likevel erstatetet av en ny bygning i 1721, tegnet av James Gibbs. Designen ble sterkt kritisert i samtiden, men den ble senere svært kjent og er kopiert mange steder.

Kirken er nært knyttet til den britiske kongefamilien. Kong Georg I var churchwarden der, og dronning Mary gikk regelmessig dit. Admiralitetet har sitt hovedkvarter innenfor sognet, og er derfor også knyttet til kirken. Royal Navys flagg White Ensign henger over alteret, sammen med flagget til Admiralty Board. Tradisjonelt ringes det med klokkene når en seier til sjøs skal proklameres. (Kilde: Wikipedia)Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook