Hopp til hovedinnhold

Besøkte Jødisk Museum

Hans Majestet Kong Harald besøkte Jødisk Museum i Oslo i dag. Her ble Kongen vist omkring i utstillingene og gitt en innføring i norsk-jødisk historie.

04.12.2015

Direktør, Sidsel Levin, tok i mot Hans Majestet sammen med Mats Tangstuen, som er faglig leder ved Jødisk Museum, og Oslos varaordfører Khamshajiny Gunaratnam.

Omvisning i utstillingene

Kongen fikk se tre utstillinger på museet:

Idrettsutstillingen "Heia jødene!" viser hvordan de jødiske immigrantene som slo seg ned i Norge tok til seg norsk natur og norske friluftsvaner, og trekker frem de mange som ble aktive idrettsutøvere. 

Utstillingen "Husk oss til livet" tar for seg skjebnen til norske jøder mellom 1940 og 1945 og var en del av 70-årsmarkeringen for de store deportasjonene i 1042.

"Det jødiske året" viser de jødiske merkedagenes egenart gjennom lyd, bilder, gjenstander og fortellinger, og formidler kunnskap om levende tradisjoner, religiøs og historisk bakgrunn. 

Jødisk Museum

Jødisk Museum har som formål å samle, bevare, forske på og formidle pålitelig kunnskap om jødisk innvandring, liv og integrering i det norske samfunnet. Museets samlinger er grunnmuren i kunnskapsinstitusjonen.

Jødisk Museum holder til i Calmeyersgate i Oslo. Bygningen var synagoge fra 1921 til 1942, og restaurering og bevaring av elementer fra den gang er ett av museets prosjekter.

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook