Hopp til hovedinnhold

Edvard Munch Art Award

I dag foresto Hennes Majestet Dronningen utdelingen av Edvard Munch Art Award. Den nyetablerte prisen tildeles den franske kunstneren Camille Henrot.

12.12.2015

Overrekkelsen fant sted på Munchmuseet i Oslo i ettermiddag. Musikalske innslag og framvisning av Henrots videoverk "Le Songe de Poliphile - The strife of love in a Dream" løftet arrangementet. Juryens leder redegjorde for begrunnelsen for tildelingen før Hennes Majestet overrakte prisen.

Camille Henrot

Camille Henrot bor og arbeider i New York, og har en lang rekke prosjekter og utstillinger bak seg. 

Juryen mener at Camille Henrot har vist at hun er en eksepsjonelt talentfull og original kunstner. Camille Henrot tar i bruk et bredt utvalg av kunstneriske medier, inkludert tradisjonelle kunstneriske teknikker samt ny teknologi. Hennes kunstneriske praksis er særlig betydningsfull og relevant i forhold til vår tids spørsmål omkring viten, hvor kunnskap og informasjon kontinuerlig kopieres og spres gjennom moderne teknologi.

– Henrot er en viktig stemme, som den siste tiden har vist en stor evne til å fornye seg og stille relevante spørsmål i forhold til vår tid, sier Munchmuseets direktør, Stein Olav Henrichsen.

Edvard Munch Art Award

Prisen, som deles ut for første gang i år, er en internasjonal utmerkelse. Den består av en sum på 500 000 kroner og en separatutstilling i Munchmuseet. Utmerkelsen tildeles en billedkunstner i etableringsfasen, ikke eldre enn 40 år, som har markert seg som særlig talentfull i løpet av de siste fem årene.

Edvard Munch Art Award markerer Edvard Munchs historiske betydning og vedvarende relevans for vår samtid. Utmerkelsen skal bidra med å fremme utviklingen av betydelige internasjonale talenter innen billedkunstfeltet. 

Munchmuseet står bak prisen. Juryen er internasjonalt sammensatt og består av fem meget høyt anerkjente aktører med tung kompetanse på samtidskunst. Årets jury ble ledet av den franske kuratoren og tidligere museumsdirektør Alfred Pacquement. 

Kilde: Muncmuseet.no

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook