Frivillige for Ungdoms-OL
Uten frivillige ville vi det ikke blitt noe ungdoms-OL! Det var et av budskapene H.K.H. Kronprinsen hadde da han møtte 1500 frivillige på Lillehammer i dag. Om en måned braker løs.
1100 utøvere i alderen 15-18 år fra mer enn 70 nasjoner skal konkurrere når Ungdoms-OL går av stabelen 12. -21. februar i år. 3000 frivillige skal sørge for at både publikum og utøvere skal få en opplevelse for livet.
Lykke til fra Kronprinsen
Omtrent halvparten av de 3000 frivillige var i ettermiddag samlet til kickoff på Lillehammer. Kronprinsen er medlem av hovedkomiteen for Ungdoms-OL, og har jobbet med lekene siden 2012. I dag fikk han muligheten til å ønske de frivillige lykke til fra scenen. I sin appell trakk Kronprins Haakon blant annet fram at vi i Norge har en stolt tradisjon for å jobbe på dugnad når vi skal dra store lass sammen. At flere hundre tusen er villige til å bruke tid og krefter på en gratis innsats til beste for felleskapet, er en viktig bærebjelke i samfunnet vårt.
Kronprinsen passet på å takke alle de frivillige som var samlet i dag og ønsket dem også lykke til med lekene.
Frivillige fra hele verden
Det er stor spredning blant de frivillige som vil jobbe hardt for at Ungdoms-OL på Lillehammer skal bli et vellykket arrangement. 500 av de frivillige kommer også fra land utenfor Norge. Det er omtrent 50-50 fordeling mellom kvinner og menn. 26 % av de frivillige er under 20 år, og 56 % er under 30 år.
Siden lekene arrangeres på Lillehammer, Gjøvik og Øyer i tillegg til Oslo er det naturlig at mange av de frivillige kommer fra Oppland – omtrent halvparten. Men, unge mennesker med stor arbeidslyst fra hele landet har meldt seg.
Senere i kveld vil Kronprinsen være til stede på den tv-sendte Idrettsgallaen fra Håkons hall på Lillehammer.
Aktuelle saker

For kvinners helse i 125 år
I dag markerer Norske Kvinners Sanitetsforening sin 125-årsdag. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit sendte en digital hilsen til Sanitetskvinnene.

Møtte unge dyslektikere
Omtrent fem prosent har dysleksi, og like mange har dyskalkuli og spesifikke språkvansker. Fire unge med lærevansker fortalte i dag Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten om sine utfordringer.