Hopp til hovedinnhold

Deputasjoner til Kongeparet

Feireingen av Kongeparets 25-årsjubileum er igang. Deputasjoner fra Det offisielle Norge kom til Slottet for å gratulere Deres Majesteter Kongen og Dronningen i formiddag.

15.01.2016

I formiddag klokken 11.00 tok Kong Harald og Dronning Sonja imot de første gratulantene i Slottets lille festsal. Deputasjoner med representanter for Det offisielle Norge som kom for å gratulere Kongeparet.

Statsminister Erna Solberg i følge med regjeringsråd Nina Frisak, Stortingets visepresident Marit Nybakk, justitiarius i Norges Høyesterett, Tore Schei, og Sametingets Jørn Are Gaski brakte sine gratulasjoner til Kongeparet. Forsvarssjef admiral Haakon Bruun-Hanssen overbrakte hilsener fra Forsvaret og Helen Bjørnøy representerte landets Fylkesmenn.

Det diplomatiske korpset var representert ved Argentinas ambassadør, H.E. Juan Manuel Ortiz de Rosas. Preses i den norske kirke, biskop Helga Haugland Byfuglien overbrakte sine hilsener, fulgt av styreleder i Islams råd Norge, Ghulam Abbas. 

Oslos ordfører Marianne Borgen var blant gratulantene og styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, overbrakte hilsener fra kommunene.

Gratulasjonsprotokoll

Klokken 13.00 i formiddag ble gratulasjonsprotokollen på slottet åpnet for medlemmer av Det diplomatiske korps. Ambassadører fra hele verden har kommet til Slottet for å skrive sine gratulasjoner inn i protokollen.

Fra klokken 15.00 til 17.00 er protokollen åpen for publikum. Alle som ønsker kan komme til Slottets hovedport og skrive seg inn.

For alle som ønsker å skrive en hilsen, men ikke har anledning til å møte opp på Slottet, åpner vår elektroniske gratulasjonsprotokoll her på Kongehuset.no klokken 15.00. Den vil være åpen fram til midnatt søndag 17. januar.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook