Hopp til hovedinnhold

Foredrag om slottsarkitekturen

I anledning Kongeparets 25-årsjubileum arrangerer Åpent Slott en serie foredrag i Slottskapellet. Først ut er professor emeritus Thomas Thiis-Evensen.

19.01.2016

Thomas Thiis-Evensen vil ta for seg slottsarkitekturen i sitt foredrag, som går av stabelen tirsdag 9. februar:

Linstows kongebolig og den europeiske slottsarkitektur
– Fra Versailles til Bellevuehøyden        

Foredrag ved professor emeritus Thomas Thiis-Evensen

D. F. Linstow var en danskfødt jurist og arkitekt utdannet i den klassiske européiske tradisjonen med røtter tilbake til den greske og romerske antikken. Hans plan for Norges nye kongebolig har blitt karakterisert som ett av de aller mest elegante byggverkene som noensinne har blitt foreslått her til lands.

Sted: Slottskapellet, Det kongelige slott
Tidspunkt: Tirsdag 9. februar klokken. 18.30. Publikum bes innta sine plasser innen kl. 18.15.

Billettsalget er i gang. Billetter kr. 150,- (+25 i avgift) kjøpes via Billettservice eller på telefon 815 33 133.

Flere foredrag

Thomas Thiis-Evensens foredrag er det første av fire foredrag dette halvåret. Både Slottets enorme fotosamling, Slottsparken og kongelige kjøretøy står på agendaen. Vi kommer tilbake til mer informasjon om dem senere, men titler og datoer framkommer via pekeren til høyre.

Slottskapellet

Foredragene finner sted i Slottskapellet - det vakre kirkerommet som danner rammen om viktige hendelser i Kongefamliens liv. Dåp og konfirmasjon holdes her - og her lå Kong Haakon VII og Kong Olav V på lit de parade mens de frammøtte tok et siste farvel.

Da Kong Carl Johan la ned grunnsteinen til Slottet den 1. oktober 1825, ble stenen lagt under det som skulle bli alteret i Slottskapellet. Plasseringen av grunnsteinen nettopp her forteller mye om plassen et slottskapell hadde som del av en kongelig residens. Kapellet er det eneste rommet på Slottet som bærer Kong Carl Johans monogram og årstalet 1843 - året for feiringen av hans 25-årsjubileum på tronen.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook