Hopp til hovedinnhold

"Petter Uteligger" fikk Brosteinprisen

Mange ble kjent med "Petter Uteligger" på TV 2 i vinter. I dag var H.K.H. Kronprinsessen til stede da Petter Nyquist ble tildelt Brosteinprisen 2016. 

08.02.2016

Filmskaperen Petter Nyquist flyttet ut i gatemiljøet i Oslo uten annet enn det han sto og gikk i - og et kamera. Der bodde han på gata i 52 døgn. Han fikk føle både sult og kulde - og skam. TV-serien fikk store seertall da den ble vist i desember og januar og har gitt et vesentlig bidrag til forståelse for og synliggjøring av mennesker som lever på siden av det etablerte.

Nyquist ønsket å dele prisen med dem som har fortalt om sine liv i serien og som ble hans venner på gata. Ikke minst med Svein, som han traff den første dagen og som viste ham hvordan han kunne overleve der. 

Med respekt

"Gjennom sine opptak av tiden på gata viser Nyquist med respekt og ydmykhet hvordan mennesker som lever i utenforskap og ofte er utsatt for stigmatisering, mestrer sine døgn.

Nyquist sin filmserie er blitt et dokument som viser alvoret og trusselen i livssituasjoner på kanten av det mulige, tett på en storbyhverdag som ellers kan være preget av velstand og orden", skriver Kirkens Bymisjon i sin begrunnelse for prisutdelingen.

Prisen ble overrakt på Bymisjonens kafé Møtestedet i formiddag. 

Synliggjør vanskelige liv

Brosteinprisen deles ut av Kirkens Bymisjon i Oslo til en person eller sammenslutning som har markert seg i arbeidet mot nød og urettferdighet i byen – til folk som bidrar til å synliggjøre vanskelige liv, formidler håp og gir samfunnet redskaper til å bekjempe nød i storbyen. 

–  Petter Nyquists arbeid bidrar til å bryte ned fordommer og viser at menneskelig mangfold lever på tvers av sosiale forskjeller, sier generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Adelheid Firing Hvambsal, om årets vinner.

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook